Dnevna soba je eden najpomembnejših prostorov doma, saj v njej preživljate svoj prosti čas, uživate v brezdelju ali se družite s prijatelji. Biti mora lepo opremljena, obenem pa funkcionalna, kar boste najlažje dosegli s pravimi omarami in regali, udobno sedežno garnituro in vse skupaj začinili z izbranimi okrasnimi predmeti. Predvsem pa pazite na rdečo nit – slog, ki vam je všeč. Kakšni stili dnevnih sob so trenutno popularni, so nam zaupali v Lesnini.

Načrtovanje z mislijo, da je možno vse

Če ste se tudi vi znašli sredi prenove dnevnega prostora in niste povsem prepričani, kako izbrati pravo pohištvo, bodo nasveti iz Lesnine še kako dobrodošli. Kot pravijo njihovi strokovnjaki, se materiali za opremo dnevne sobe nagibajo k čim večjemu deležu lesa, ki vnaša v prostor vonj narave in gozda, sami elementi pa naj ponujajo kombinacijo odprtih in zaprtih shranjevalnih površin. Zagotovo boste potrebovali kakšno vitrino in kredenco, pa komodo in omarico za multimedijske komponente in televizor, police za knjige se vedno dobrodošle, kot tudi omarica za shranjevanje dragocenih spominkov.

»Pri načrtovanju izgleda dnevne sobe je prostor potrebno tretirati kot celoto ter upoštevati skladnost izgleda vseh pohištvenih kosov. V primeru, da dnevna soba skupaj z jedilnico in kuhinjo tvori enoten bivalni prostor, je potrebno uskladiti estetiko vseh teh funkcionalnih con prostora. Trenutno je zelo moden industrijski slog z robustnimi navidezno obrabljenimi teksturami, betonom in kovinskimi detajli ali pa skandinavski minimalizem v nežnih svetlih barvnih tonih. Načeloma velja pravilo nakupa vizualno nevtralnih večjih pohištvenih kosov, posebno pohištvo pa dnevni sobi doda osebnost,« pravijo v Lesnini in v nadaljevanju predstavijo trenutno najbolj popularne sloge opreme dnevnega prostora:

Podeželska dnevna soba poboža dušo

Podeželska dnevna soba je polna nostalgije in brezčasnosti, kot je bila značilna za gosposke vile angleškega podeželskega plemstva. Z veliko topline lesa, ljubkimi cvetličnimi vzorci in naravnimi materiali ustvarja rustikalno domačnost in skrbi za udobje bivanja.

Les se pojavlja v kar se da neobdelanem naravnem videzu ali v beli lakirani izvedbi in s svojim struženim videzom daje občutek trajnosti. Ročaji iz kovanega železa, namerni učinki obrabljenosti in živo pisani detajli v »etno« stilu pa poskrbijo, da je oprema dnevne sobe res dovršena.

Elegantno moderna

Moderna dnevna soba je odprt, prostoren in svetlobe poln prostor. Oprema je osredotočena okoli sedežne garniture, manjkati ne sme klubska mizica, vse skupaj pa zaokrožajo ustrezni regali ravnih, jasnih linij ter nevtralnih barv.

Kar zadeva materiale, so ti povečini naravni (les, kovina, usnje, naravna vlakna), mogoča je tudi kombinacija s sintetiko ali eko usnjem oziroma najlonom. Površine pohištva običajno odbijajo svetlobo, na barvni lestvici pa prevladujejo svetlejši odtenki (bela, bež, odtenki sive, rjava).

Moderna dnevna soba je minimalistično opremljena, z le redkimi okrasnimi predmeti in ponuja dovolj prostora za gibanje in občutek zračnosti.

Urbana dnevna soba

Urbani slog notranje opreme pooseblja mladosten moden stil s pridihi industrijskega oblikovanja in poudarkom na udobju. V dnevni sobi ga ustvari temna barva sedežne garniture v kombinaciji z navidezno obrabljenimi lesenimi, betonskimi in kovinskimi teksturami klubske mizice, omar in regalov. Sproščeno eleganco poudarita drzna preproga ali stoječa svetilka.

Eden od podstilov urbanega sloga je tudi urbani industrijski slog, ki ga zaznamujejo navidezno obrabljene lesene in betonske teksture kredenc, regalov ter klubskih mizic, robustni kovinski detajli svetilk ter taburejev in starinski videz pohištvenih kosov. Industrijski slog je popoln za možate milenijske uporabnike, živeče v stanovanjih, ki spominjajo na newyorške lofte.

V Lesnini lahko izbirate med različnimi programi dnevnih sob. Vnaprej izbrane kombinacije in kompleti TV omaric, vitrin in stenskih omar vrhunske kvalitete vam zagotavljajo, da bo vaša dnevna soba opremljena v stilu brez truda, ki bi ga sicer morali v to vložiti. Če imate dizajnersko žilico in si pri oblikovanju svoje sanjske sobe želite več svobode, pa se lahko pozabavate z izbiranjem in kombiniranjem posameznih elementov.

Na voljo so vam izdelki vseh cenovnih razredov in priznanih proizvajalcev, kot so CarryhomeBOXXXTi’meLineaNaturaHom’inNovelXoraLandscapeCantus in Venda. Tudi barvna raznolikost je pestra. V ponudbi boste tako našli priljubljene naravne zemeljske tone, vpadljivejše barve, izčiščen črno-beli minimalizem, sodobne kose modernega pohištva kot tudi priljubljen retro videz in podeželski stil za tiste, ki prisegate na toplo domače vzdušje.

Sponzorirana vsebina