Kamniško stanovanje z živahnimi poudarki

V okolici Kamnika je mlada družina kupila novo stanovanje, Štajn arhitekti pa so zanje zasnovali živahno opremo.

0

Naročnik je želel svetle prostore, funkcionalno opremo in čimveč shranjevalnih površin, arhitekti pa so na vse tri želje odgovorili z enostavno potezo funkcionalnih vgradnih elementov. Le-ti se kot rdeča nit vlečejo skozi vse prostore in nudijo tako prepotrebne shranjevalne kot tudi funkcionalne površine. Tako družina praktično ne potrebuje dodatnih kosov pohištva – nočnih omaric, klopi, polic.

Vsak prostor – od kuhinje pa do spalnice – je opremljen z vgradnim elementom v kombinaciji bele barve in toplega lesa; vsak od elementov pa ima vdolbeno nišo, s katero zadosti konkretnim potrebam prostora. Tako v predsobi pridobimo klop, v kuhinji delovno površino, v spalnici pa nočni omarici. Da bi niše poudarili, so jih arhitekti odeli v živahne barve, s katerimi so prostorom dodali igrivost, poudarek in globino.

Pohištvo pa je nadgrajeno še z drugimi zanimivimi elementi: v kuhinji nas razveseli rožnat perforiran panel, v spalnici pa kot funkcionalen in estetski poudarek najdemo v steno vgrajene zatiče, na katere lahko obesimo kos oblačila ali svetilo.

Arhitektura: Štajn arhitekti (Sinan Mihelčič, Petra Kregar in Maruša Debevec)

Fotografije: Štajn arhitekti