V okolici Kamnika je mlada družina kupila novo stanovanje, Štajn arhitekti pa so zanje zasnovali živahno opremo.

Naročnik je želel svetle prostore, funkcionalno opremo in čimveč shranjevalnih površin, arhitekti pa so na vse tri želje odgovorili z enostavno potezo funkcionalnih vgradnih elementov. Le-ti se kot rdeča nit vlečejo skozi vse prostore in nudijo tako prepotrebne shranjevalne kot tudi funkcionalne površine. Tako družina praktično ne potrebuje dodatnih kosov pohištva – nočnih omaric, klopi, polic.

Vsak prostor – od kuhinje pa do spalnice – je opremljen z vgradnim elementom v kombinaciji bele barve in toplega lesa; vsak od elementov pa ima vdolbeno nišo, s katero zadosti konkretnim potrebam prostora. Tako v predsobi pridobimo klop, v kuhinji delovno površino, v spalnici pa nočni omarici. Da bi niše poudarili, so jih arhitekti odeli v živahne barve, s katerimi so prostorom dodali igrivost, poudarek in globino.

Pohištvo pa je nadgrajeno še z drugimi zanimivimi elementi: v kuhinji nas razveseli rožnat perforiran panel, v spalnici pa kot funkcionalen in estetski poudarek najdemo v steno vgrajene zatiče, na katere lahko obesimo kos oblačila ali svetilo.

Arhitektura: Štajn arhitekti (Sinan Mihelčič, Petra Kregar in Maruša Debevec)

Fotografije: Štajn arhitekti