Klimatska naprava je z naraščajočimi poletnimi temperaturami postala obvezna oprema vsakega doma. Nobena redkost niso več dnevi, ko termometer doseže tudi 38 stopinj in več, prav tako pa mnogi klimatsko napravo uporabljajo v hladnejšem delu leta za dogrevanje doma. Nabor klimatskih naprav je širok in za vsak žep, tokrat pa vam predstavljamo prednosti inverterskih, ki so posebej varčne in omogočajo res dober izkoristek.

Klasična vs. inverterska

Klimatske naprave se razlikujejo po svoji moči, videzu, barvah, eleganci ohišja in tudi svoji tehnologiji. Tako lahko glede na način delovanja ločimo klasične in inverterske klimatske naprave, pri čemer so slednje gotovo modernejše.

Klasična klimatska naprava deluje po načelu vklop/izklop. To pomeni, da se kompresor, medtem ko naprava deluje, ves čas vrti z enako hitrostjo. Ko je dosežena želena temperatura v prostoru, se kompresor izklopi; spet pa se vklopi, ko se sobna temperatura v primerjavi z nastavljeno temperaturo spremeni.

Inverterske klimatske naprave delujejo popolnoma drugače, saj se pri njih hitrost vrtenja kompresorja lahko spreminja. Večja ko je razlika med nastavljeno temperaturo in sobno temperaturo, večja je hitrost vrtenja kompresorja. In nasprotno, manjša kot je razlika med obema temperaturama, manjša je hitrost vrtenja kompresorja.

Ta samodejni nadzor hitrosti vrtenja ima več prednosti:

  • Poraba energije je do 30 % manjša.
  • Prav tako je znatno nižja raven glasnosti.
  • Inverterske klimatske naprave tudi veliko hitreje dosežejo nastavljeno temperaturo.

»Čeprav je invertna klimatska naprava nekoliko dražja kot klasična, je zaradi majhne porabe energije in drugih prednosti dolgoročno dobra naložba,« pravijo strokovnjaki. Pri podjetju REAM, kjer imajo že 30-letne izkušnje na področju klimatizacije prostorov in so tudi uradni zastopnik vrhunskih klimatskih naprav Mitsubishi Electric, za kar najširši krog kupcev in različne bivalne prostore priporočajo klimatsko napravo Mitsubishi Electric MSZ-HR, ki s svojo enostavno in nevpadljivo obliko daje v prostoru preprost in eleganten vtis. Ker je naprava nekoliko manjša,  omogoča lažjo namestitev v manjše in ožje prostore, njena inverterska tehnologija pa omogoča ekonomično tiho delovanje z visoko energetsko učinkovitostjo tako pri hlajenju kot pri ogrevanju.

  • VARČEVANJE Z ENERGIJO: Mitsubishi Electric z inverter tehnologijo avtomatsko prilagaja delovanje naprave glede na potrebe v prostoru. Inverter tehnologija zmanjšuje porabo električne energije in s tem dosega energijske razrede A++ v režimu hlajenja in A+ v režimu ogrevanja.
  • PREPROSTO UPRAVLJANJE: Preprost daljinski upravljalnik omogoča preprosto upravljanje s funkcijami, ki delovanje prilagodijo potrebam uporabnika in zagotovijo udobje.
  • VGRAJEN WI-FI VMESNIK: Wi-Fi vmesnik skupaj z aplikacijo MelCloud omogoča nadzor in krmiljenje naprave na daljavo prek osebnega/tabličnega računalnika ali pametnega telefona.
  • ZUNANJE ENOTE Multi-split zunanje enote omogočajo tudi namestitev dveh ali treh notranjih. To pomeni, da lahko ob eni zunanji enoti hkrati hladite tri ločene prostore.

Še več informacij o klimatski napravi Mitsubishi Electric MSZ-HR dobite tukaj ali pa v kratkem predstavitvenem videu spodaj:

Naj vam bo poleti prijetno hladno!

Sponzorirana vsebina