Sesanje ni pretirano zahtevno opravilo. Vstavite kabel v vtičnico, pritisnete gumb na sesalniku in »vuššš« se sprehodite čez stanovanje … Vse to drži in se sliši enostavno, vendar obstajajo še dodatni mini triki, ki lahko izkušnjo sesanja dvignejo na nov nivo. Poglejmo, kako boste svoj dom naslednjič očistili še bolj učinkovito in hitro.

Predpriprave

Pred sesanjem poberite s tal večje kose umazanije (skupke odpadlih las, koščke razbitega stekla, drobne igrače …), ki bi se utegnili zaplesti v krtačo in v nadaljevanju onemogočili učinkovito sesanje. Nato izberite, kateri nastavek boste najprej nastavili na sesalno cev. To je zelo pomembno, saj nastavki pri sesalniku niso za okras, ampak za uporabo na različnih površinah. Po navadi so na voljo glavna krtača, ki je najbolj vsestranska, sesalni čopič s ščetinami, podaljšek za sesanje težko dostopnih ozkih mest in špranj, krtača za dlake hišnih ljubljenčkov ter nastavka za sesanje vzmetnic in oblazinjenega pohištva.

Prava vtičnica

Sesalnik nato vključite v pravo vtičnico. Katera je to? Najboljše tista, ki se nahaja ob vhodu oziroma ob vratih v prostor, saj boste sobo tako najlažje posesali. Začnite v najbolj oddaljenem kotu in se potem ritensko pomikajte nazaj proti vratom.

Kako pogosto sesati? Enkrat na mesec zagotovo ni dovolj. Prav tako vam ni treba sesati večkrat v enem dnevu. Vsekakor pa je treba sesalnik vzeti v roke na nekaj dni, da odstranite prah, pršice in mikro umazanijo, ki bi sicer zašla v vaš dihalni sistem.

Prava sesalna moč

Običajno imate sesalnik nastavljen na največjo delovno moč, kar je primerno za sesanje parketa, velikih preprog, sedežnih garnitur. Ker so sesalniki vedno močnejši, pa kakšna tanjša preproga, tekač ali okrasni predmet mimogrede odpotujejo po cevi v prostor za prah. Delikatne površine, nepritrjene predmete in manjše preproge zato sesajte z manjšo močjo oziroma jih prej pritrdite.

Od vrha proti tlom

Eno od pravil sesanja se tudi glasi, da najprej posesate predmete na višini (lestence, stropne kote, zgornje polic omar …) in se šele nato pomaknete na sesanje tal. V nasprotnem bi prah iz višine samo po nepotrebnem trosili navzdol.

Poleg razlitih tekočin je še nekaj takšnih reči, ki jih ne smete sesati. Mednje sodi vlažna ali mokra zemlja, kavna usedlina, pepel iz kamina, žagovina, koščki kovine… Vse našteto lahko poškoduje mehanizem vašega sesalnika.

Kako sesati zavese in senčila?

Uporabite sesalni čopič s ščetinami za prah ter nastavite sesalnik na manjšo sesalno moč. Previdno posesajte zavese od zgoraj navzdol, enako velja za notranje žaluzije ali druga senčila, pri čemer se osredotočite na zgornjih 10 cm, kjer se zbira največ prahu. Ta postopek ponovite enkrat na mesec.

Kako s preprog odstraniti slabe vonjave s pomočjo sesalnika?

Preproge so zbirališče najrazličnejše umazanije in vonjav; vpijajo gospodinjske dišave, pa tudi smrad cigaret. Da se odkrižate teh arom, posujte preprogo s sodo bikarbono in jo pustite učinkovati 15 minut, preden jo posesate. Soda bo na preprogo in celo na notranje dele sesalnika delovala kot dezodorant. Postopka vam ni treba ponavljat vsak teden, na nekaj mesecev bo čisto dovolj.

Sesalnik za najboljše rezultate

Na koncu se zastavlja logično vprašanje, kateri sesalnik je najboljši za najboljše rezultate sesanja. Na voljo imate številne različne modele, mi pa vam priporočamo sesalnik brez vrečke za prah Miele Boost CX1. Zakaj? Ker ima številne izjemne lastnosti, ki jih boste drugje iskali zaman.

  • Kompakten dizajn in velika sesalna moč: Sesalnik brez vrečke za prah Miele Boost CX1 ni samo izjemno zmogljiv, temveč tudi zelo kompakten. S svojo priročno velikostjo je idealna izbira za tesne bivalne situacije, kjer je le malo prostora. Omogoča zelo udobno manevriranje in shranjevanje na majhnem prostoru. Zaradi majhne teže ga tudi brez težav prenašate. Tako vam gre sesanje zlahka od rok.
  • Zanesljivo na poti: Sesalnik je opremljen s sistemom TrackDrive, zato vam brez težav povsod sledi. Ob strani nameščena kolesca poskrbijo, da je posebej stabilen in se odlično drži smeri. Na ta način se kosi pohištva in vratni okvirji nikoli ne poškodujejo. Poleg tega omogoča enostavno in udobno manevriranje – za najboljše rezultate sesanja brez ovinkov.
  • Stabilen v vsaki situaciji: Sesalnik brez vrečke za prah Miele Boost CX1 ima zaradi kompaktne zasnove stabilen položaj na vsaki stopnici. Ob strani nameščena kolesca preprečujejo zdrs s stopnice in skrbijo za varnost. Tako lahko svoj sesalnik kadar koli udobno odložite, da vmes opravite še druge stvari. 
  • Higienično in trajnostno: Pri podjetju Miele si prizadevajo za stalno izboljševanje svoje ekološke bilance, zato je okvir filtra Hygiene AirClean izdelan iz reciklirane plastike. S tem filtrom so opremljene osnovne različice sesalnikov Boost CX1, ki tako skrbijo za kar najboljšo higieno. 

Več o sesalniku brez vrečke Miele Boost CX1 lahko preberete na spletni strani, v Mielejevi internetni trgovini pa si ga lahko naročite tudi kar na dom.

Sponzorirana vsebina