Skoraj nemogoče si je predstavljati, da je pri vhodnih vratih mogoče odkriti karkoli novega, še manj pa revolucionarnega. In vendar imamo Slovenci podjetje, ki vsako leto osuplja s popolnoma novimi rešitvami, ki so za povrh še čudovito oblikovane in prodajane po vsem svetu.

Ljubljansko podjetje Pirnar je za svojo najnovejšo svetovno inovacijo pravkar prejelo prestižno nagrado German Design Award. Nagrado podeljuje German Design Council, ki je že 60 let eden vodilnih strokovnih centrov za oblikovanje na svetu, podeljujejo pa jo za izjemne in pionirske dosežke na področju oblikovanja iz vsega sveta. Nagrado so letos prejela tudi edinstvena vhodna vrata Pirnar Ultimum Pure z OneTouch potezalom.

Pirnar OneTouch je prvi in edini vhod na svetu s samodejnim izvlečnim in uvlečnim potezalom. Ko skriti čitalnik prstnih odtisov prepozna lastnika, se elegantno in samodejno izvleče potezalo, ki razsvetli okolico, vrata pa se odklenejo. Nekaj sekund po zapiranju se vrata samodejno spremenijo nazaj v prečiščeno ploskev brez potezala, kar nepovabljenim onemogoča kakršnokoli manipulacijo z vhodom. Zato ga imenujejo “najbolj oseben vhod na svetu”.

“Ne želimo delati dobrih vhodov, ampak mojstrovine”, razmišlja direktor podjetja Roman Pirnar. “Želimo premikati meje možnega. Vhod je prvi vtis o hiši in lastniku, zato želimo, da je občudovanja vreden, čudovit in brezhibno izdelan tehnološki biser. Da to lahko dosegamo, smo zbrali ekipo najbolj drznih in inovativnih ljudi, ki je vrhunska na svetovni ravni. In nagrada GDA Winner 2017 je dokaz za to.”