Odkar poznamo samo še televizorje z ravnim zaslonom, so tudi medijski regali postali tanjši, elegantnejši in daljši, globoke omare pa so šle povsem iz mode. Sodobni TV regal ima vgrajen tudi vsaj osnovani sistem za skrivanje kablov, večinoma pa še ventilacijo, ki je potrebna za DVD predvajalnike, konzole, modeme in ostale pritikline k televizorju. Kakšen medijski regal si torej lahko omislite? Ponujamo vam nekaj imenitnih idej!

S prostorom za shranjevanje

Idealno je, če TV regal vključuje prostor za shranjevanje. Potrebujete vsaj eno polico, na katero postavite DVD predvajalnik, snemalnik in podobno, vendar ne škodi, če imate na voljo tudi prostor za ostale stvari, ki niso nujno povezane z gledanjem televizije.

Recikliran ali narejen doma

Zavihajte rokave in si naredite regal po svojih željah. Uporabite opeko, palete ali lesene zabojčke. Recikliran medijski regal bo tako imel še večjo vrednost.

Iz cevi

Ko govorimo o recikliranih in doma narejenih medijskih regalih, je tule še ena ideja – iz kovinskih cevi in lesenih polic. Tak regal je videti industrijski, preprost, enostavno ga je narediti in še šarmanten je po vrhu.

Na kolesih

Regal na kolesih je zelo praktičen, saj lahko prilagajate njegov položaj glede na to, kje sedite. Če želite televizor imeti bližje, ga samo premaknete naprej.

Skrite shranjevalne površine

Vsakdo ne mara svojih svari razkazovati na odprtih policah. V tem primeru je na voljo veliko regalov z zaprtimi shranjevalnimi prostori. Takšen regal je videti preprost, eleganten in zlasti primeren za moderne domove.

TV omara

Namesto stojala si lahko omislite večjo omaro ali stensko enoto. Običajno gre za simetričen dizajn, katerega center je televizor. Okoli njega so razporejeni police in predali z vseh strani.

Geometrične oblike

Niste ljubitelj tradicionalnega dizajna in simetrije? Potem si omislite regal geometrične oblike. Cik-cak forma je unikatna, vendar še vedno preprosta na pogled.

Fotografije: Pinterest