V prenovljenem razstavnem salonu na Leskoškovi ulici v Ljubljani je podjetje Geberit premierno predstavilo novosti v ponudbi Geberitove sanitarne keramike in kopalniškega pohištva. Navdušile so nas inovativne rešitve, vrhunski dizajn in trajnostna usmeritev pri izbiri materialov ter proizvodnje.

Podjetje Geberit je bilo do nedavnega znano predvsem po svojih podometnih kotličkih, ko pa je pred štirimi leti kupilo ugledni koncern Sanitec, pa je svojo ponudbo razširilo tudi na linijo kopalniške opreme. Poleg funkcionalnosti, ki je bilo izhodiščno vodilo priznanega podjetja, se zdaj lahko pohvalijo še z dovršenim dizajnom in pametnimi rešitvami, ki pomembno prispevajo k izboljšanju kakovosti bivanja.

Geberitovo novo identiteto in ponudbo kopalniške opreme ter keramike so podrobneje predstavili Hubert Sabati, vodja prodaje Geberit Slovenija d.o.o., Janja Merše, Geberitova arhitektka in strokovnjakinja s področja notranje opreme in kopalnic ter Miran Medved, direktor Geberit Adriatik regije (od leve proti desni).

Hubert Sabati, vodja prodaje Geberit Slovenija d.o.o., in Miran Medved, direktor Geberit Adriatik regije sta o novi Geberitovi identiteti povedala: “Veseli in ponosni smo, da je Geberit opravil korak naprej in stopil tudi pred steno, kjer se povezujemo z dizajnom, ne samo v keramiki ampak tudi z drugim pohištvom. Široko in kakovostno ponudbo pa dopolnjuje tudi celostni pristop in podpora kupcu v vseh fazah nakupa. Geberit dokazuje, da je in ostaja pionir in inovator na področju sanitarne tehnike in keramike.”

Voditeljica Ula Furlan, ki je na dogodku delila svojo izkušnjo z nedavno prenovo kopalnice, je v pogovoru z arhitektko Janjo Merše gostom predstavila prednosti novih Geberitovih linij kopalniške opreme in keramike.

Dogodek je povezovala voditeljica Ula Furlan, ki je ravno uspešno zaključila velik projekt popolne prenove lastne kopalnice. “Renovacija je za vsakega posameznika vsaj majhen stres. Kako bo šlo? Lahko dobaviteljem, mojstrom, obrtnikom zaupam, so to realne številke na predračunu, bo šlo brez zapletov? Je to to? Bo tako res najbolj optimalno? Sem izbrala najboljše, kar lahko – walk-in tuš kabina, bo tesnila? Ploščice na tleh? Se jih bom naveličala?” je na dogodku svojo izkušnjo delila z obiskovalci in zaključila: “Skratka, renovacija je vedno en čustveni vlakec iz lunaparka – na poti do bolj zrelega, čistega, sodobnega in dovršenega dela lastnega bivanjskega okolja. Tudi to, kjer bivamo, namreč daje ritem vsakdanjim brzicam naših življenj.”

Predstavili so različne serije sanitarne keramike in pohištva, ki se med seboj precej razlikujejo, tako da lahko zadovoljijo različne okuse. Poseben poudarek pa je bil na Geberitovi prvi lastni seriji kopalniške keramike Acanto. Tu je razvidna uporaba najboljših materialov, najkvalitetnejših tečajev in vodil. Pri razporeditvi opreme so oblikovalci upoštevali ergonomijo človeškega telesa, omogočili so praktično poljubne možnosti postavitve omaric, polic in tudi individualnega organiziranja predelkov v predalih.

Geberitova arhitektka Janja Merše je goste popeljala skozi razstavni salon ter predstavila novosti aktualnih serij, med katerimi gre pozornost še posebej nameniti glavni novosti; prvi Geberitovi lastni seriji kopališke keramike in opreme Acanto.

Geberitova arhitektka Janja Merše je povedala: “Celostna ponudba kopalniške opreme, torej združevanje obeh svetov – za in pred steno – nima prednosti le za končne kupce, temveč v inovativnih prednostih uživajo tudi tudi inštalaterji in sestavljalci, ki opremo montirajo. Oblikovalci in arhitekti cenijo neskončne možnosti kombinacij, ki jim omogočajo veliko svobode pri oblikovanju in tudi možnosti prilagajanja prostorom vseh velikosti in oblik. Seveda pa imajo največ koristi končni uporabniki, ki uživajo v svojem lepo in praktično urejenem wellness kotičku, za katerega, kar se vzdrževanja čistoče tiče, zaradi mnogih prednosti Geberitove opreme, porabijo bistveno manj časa.”

Ena izmed glavnih novosti v prenovljenem Geberitovem razstavnem salonu je serija elegantnih umivalnikov VariForm, izdelanih iz vrhunske keramike in na voljo v štirih različnih oblikah ter velikostih.

Geberit je s svojo celovito ponudbo tako danes odlična izbira, saj je kombinacija njihovih sistemov za in pred steno popolnoma kompatibilna ter preprosta za montažo in vzdrževanje. Če k temu dodamo še Geberitovo svetovalsko vlogo tekom celotnega procesa pred, med in po nakupu, ni presenečenje, da Geberit na domačem in mednarodnem trgu vztrajno krepi svojo pozicijo vodilnega inovatorja na področju sanitarne tehnike in opreme za sodobne kopalnice.

Več: Geberit

Fotografije: Geberit