Preplet elegantnih barv in nepričakovanih detajlov: stanovanje na Izlakah

V stanovanju za mladi par nas najprej očara prekrasna kombinacija klasično modre in umazano roza barve. A ta drzna barvna paleta je le okvir, znotraj katerega se prepletajo številne oblikovalske domislice, ki jih v slovenskih stanovanjih le redko vidimo. Pa začnimo na začetku.

0

Ko v stanovanje vstopimo, nas elegantna modra stena potegne v bivalni prostor. Večja garderobna omara, od tal do stropa oblečena v ogledala, da iluzorni občutek, da je hodnik pravzaprav mnogo širši, kot zares je; k temu občutku pa zagotovo prida tudi elegantni beli teraco, s katerima sta arhitektki Petra Zakrajšek in Urška Černigoj obložili tla.

V dnevni sobi oblogo iz teraca prekine ‘preproga’ iz parketa, položenega v vzorcu ribje kosti. Ta natančno izdelan, eleganten prehod v tlaku dnevni prostor osredini, ne da bi ga odrezal od kuhinje in predsobe, tlakovanih z bolj trpežnim teracem. Na parket je postavljena okrogla jedilna miza, ki jo kot osrednji pohištveni kos poudarjata nosilni slop stanovanja v umazano roza odtenku ter elegantna viseča luč v zlati barvi.

Kuhinja (v modro-beli kombinaciji) se v dnevno sobo podaljša z večjo vitrino z dnevnim barom, ki oskrbuje družabne večere mladega para.

Kavč – oziroma bolj dnevna postelja – je zelo minimalističen: naslone mu zagotavljajo le skrbno izbrane blazine. Dopolnjujeta ga taburet v umazano roza barvi ter grafika akademskega slikarja Jožeta Ciuhe.

Celotna nosilna stena stanovanja je obarvana v modro: modri so tudi TV element, okrasne letve, celo vrata, podboji, vtičnice in stikala so modri: takšna pozornost do detajla in precizna izvedba so potrebni ne le omembe, pač pa tudi vse pohvale.

Stanovanju, ki sicer meri 73 m2, pripadata še spalnica in kopalnica, v katerih nas pričaka popolnoma drug svet, ki sicer z izborom materialov in barvnih poudarkov nadaljuje slog bivalnega prostora, a na povsem svoj, domiseln način. V kopalnici se na primer za umivalnikom bohoti enkratna stenska tapeta, ki jo dopolnjujejo elegantne medeninaste armature; spalnica pa je opremljena v umirjenih tonih, primernih za počitek.

Preproga iz parketa, celovito obarvana modra stena, tapeta v kopalnici in drzni poudarki v zlati in medenini … Le redko kateri slovenski biro za notranjo opremo zna na prvi pogled drzne detajle preplesti v tako harmonično celoto, kot to znajo GAO arhitekti.

Interier: GAO arhitekti (Petra Zakrajšek, Urška Černigoj)

Fotografije: Miran Kambič

Prejšnji članekOd modernega do rustikalnega: kuhinjski stili za vsak okus
Naslednji članekImate neizkoriščen prostor na vrtu? Omislite si kokošnjak!
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih:
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje