Kmalu bo tu pomlad, za nekatere najlepši letni čas. Da bomo sončne in tople dneve lažje dočakali, obdajmo dom s pomladnimi motivi. Vnesimo v prostore živahne barve, cvetlične vzorce, motive metuljev in ptic, ter vse tisto, kar nas spominja na zeleno in cvetočo pomlad. Narava nas s svojimi neštetimi oblikami in barvami navdihuje, ter močno vpliva na naše razpoloženje. Zato lepoto narave vnesimo tudi v svoj dom.

Že na vhodu v dom pokažimo, da se veselimo pomladi. Vhodna vrata in prostor pred hišo odenimo v zelenje. Naredimo lahko venček ali košarico z mahom, v katero zataknemo prvo cvetje. Namestimo cvetlična korita in jih ozelenimo s tulipani, hijacintami, zvončki in trobenticami. Ni lepšega kot pogled na pisane cvetove, ki nas očarajo s svojimi barvami in vonji.

 

Cvetje pripeljimo tudi v notranje prostore, saj jih bodo zelenje in pisane barve cvetlic napolnile z življenjem. Prostore opremimo s šopki narcis, tulipanov, mačic in primul, pri tem pa jih dopolnimo z dekorativnimi elementi. Uporabimo steklene vaze ali niz večih vaz, ki jih okrasimo s trakovi, pentljami ali napisi. Izredno lepo delujejo tudi pletene košare, ki ustvarijo občutek domačnosti.

 

Kuhinje ne spreminjamo ravno pogosto, a z majhnimi predmeti lahko preprosto in učinkovito spremenimo, polepšamo ali poživimo njeno podobo. Privoščimo si nov dozirnik s ščetko in gobico, odcejevalnik za jedilni pribor in ščetko za pomivanje posode v živahnih barvah. Pripomočki v obliki cvetlic bodo v kuhinjo vnesli svežino in povsem nov značaj.

 

Najljubši cvetovi nas lahko razveseljujejo tudi v obliki podob in potiskov na skodelicah in lončkih. V njih bosta sveža kava ali čaj še posebno dišeča in aromatična. Unikatni pomladni motiv vas bo v mislih popeljal na cvetoče travnike in brezskrbne trenutke.

 

Odlična možnost, da v prostor vnesemo pomlad, so stenske tapete s cvetličnim motivom. Dovolj je, da jih položimo na eno steno, preostala oprema pa ostane nevtralna. Seveda pa lahko kombiniramo vzorec tapet z vzorčastimi blazinami, preprogo ali dekorativno svetilko. Pri tem se lahko odločimo za tradicionalne cvetlične motive, lahko izberemo cvetove v stilizirani obliki, tisti najbolj romantični pa bodo izbrali drobne vzorce v nežnejših barvah.

 

V spalnici si privoščimo posteljnino v cvetličnem motivu. Cvetlični potisk ustvarja umirjen, svež in romantičen videz. Posteljnino lahko kombiniramo z drugim hišnim tekstilom, kot so okrasne blazine, zavese ali preproge. Pozorni bodimo le, da izberemo preostale dekorativne predmete v enakih barvnih odtenkih ali le v eni barvi. Prostor počitka bomo z malo spremembami popolnoma prilagodili pomladnim trendom in osebnemu okusu.

 

Pomlad lahko pričaramo tudi z izbranim porcelanom. Droben cvetlični potisk, orjaške rože, celi šopki ali stilizirano cvetje z umetniškim pristopom so si zamislili tudi nekateri proizvajalci izdelkov iz porcelana. Barvito poslikani krožniki so prava paša za oči, ki skupaj s stilsko usklajenimi pogrinjki in svežim cvetjem ustvarjajo čudovito razpoloženje.

 

Vir fotografij: Pinterest, www.vigar.com