Naslanjač v dnevni sobi ne sme manjkati - poglejmo, zakaj.

Osredišči dnevno sobo. Sodobne sedežne garniture so s hrbtnimi nasloni večinoma usmerjene proti eni sami točki – televizorju. Takoj ko ob bok sedežni garnituri dodamo naslanjač ali dva, ki se obračata proti kavču, bomo osrediščili dnevni prostor in s tem spodbudili druženje.

Sedež za goste. Kavč je zelo intimen kos pohištva, saj sedenje na njem vedno predpostavlja fizični dotik; hkrati pa je neudoben za druženje večjega števila ljudi. Gostom namenimo svoj sedež, v katerem bodo obdržali svoj osebni prostor in svobodo, da se vključijo in izključijo iz pogovora. Naslanjač je popolna izbira.

Poudarek v prostoru. Izberite naslanjač, ki bodisi nadaljuje vašo barvno in materialno paleto bodisi iz nje izstopa s svojim slogom, barvo ali materialom. 

Kotiček umika. Če se družina rada zbere okoli televizije, vi pa rajši berete, rešujete križanke, pletete ali pa se zabavate na svoj način, je naslanjač kos pohištva za vas. Ponuja vam zadosten osebni prostor, lastni vir svetlobe (ob naslanjaču naj bo vedno namizna ali prostostoječa bralna lučka), hkrati pa pregled nad dogajanjem v prostoru.

Foto: Pexels

Je eden redkih večnamenskih kosov pohištva, ki vam pride prav v vsakem prostoru doma. Na njem lahko uspavamo dojenčke v spalnici, beremo pravljice otrokom v otroški sobi, prav pride v domači pisarni, ko si želimo oči in hrbet odpočiti od prisilne drže za računalnikom, ali pa v spalnici babice in dedka, kjer pomaga pri vsakdanjem preoblačenju … En naslanjač tako lahko opravlja več nalog – odvisno od vaših trenutnih potreb in želja.