Instagram je meka za vse, ki radi občudujemo zanimive interierne rešitve in iznajdljive lastnike, ki z veliko spretnosti ter ustvarjalnosti svoj dom preobrazijo v zavidanja vredno bivališče. Predstavljamo vam 7 slovenskih Instagram profilov, ki jim je vredno slediti, saj vas vsak dan zasipajo z navdušujočimi idejami in mislimi.

Hiša Mandrova

Eva in Aljaž sta simpatičen par, ki je urbano življenje evropskih mest zamenjal za odročno kraško planoto. Privlači ju narava, zasebnost bivanja v neokrnjenem okolju in zmožnost, da del živeža pridelaš kar sam, zato sta dlje časa čutila, da bo potrebna korenita življenjska sprememba. Kupila sta staro leseno domačijo in jo z veliko spretnosti ter skromnimi sredstvi obnovila. Tekom obnove sta se bolje spoznala s tradicijo ročne obdelave lesa, ki jo še dandanes negujeta pri novih gradbenih podvigih. Lotila sta se pridelave hrane na ekološki način, zagovarjata samooskrbo, svoje znanje pa s pomočjo delavnic rada delita tudi z drugimi.

Huda lukna

Tudi projekt Huda lukna je nastal kot protiutež pretiranemu potrošništvu, masovni proizvodnji in instant trendom. Nina in Jan sta namreč svoje stanovanje opremila s predelanim in obnovljenim pohištvom, kar daje njuni Hudi lukni prav poseben pridih. »Kar naprej, nič se sezuvat,« se hudomušno glasi opazka na začetku njunega profila, prav takšne pa so tudi objave – navihane in navdihujoče. Pred kratkim sta se lotila prenove majhne počitniške hiše, daleč proč od mestnega vrveža, v koliko pa le uspeta, pa s sledilci delita plodove svojega dela in nove zamislice.

BJ Concept

Barbara Javornik pozabljenim istrskim vilam vdahne novo življenje in jih z veliko mero smisla za estetiko prilagodi sodobnim potrebam. Pravnica po poklicu je skupaj s soprogom obnovila že kar nekaj istrskih vil, ki smo jih predstavili tudi na naši spletni strani – vilo Bofino in vilo Flavio. Svojo ustvarjalnost in interierne ideje združuje pod znamko BJ Concept, kjer spremlja napredek obnove posamične vile, objavlja pa tudi številne zanimive arhitekturne ideje. Njen stil bo všeč vsem, ki so jim ljubi starinski kosi, saj je Barbara stara znanka belgijskih bolšjakov, kjer najde številne zavidanja vredne pohištvene kose.

Carica sveta

Pod vzdevkom Carica sveta najdete Urško Oman, ljubiteljico interjerja, opremljanja doma in spreminjanja stila. Svoje zamislice in projekte z bralci deli tudi na blogu Carica sveta, čudovite fotografije doma pa deli tudi na Instagramu. Urška je sprva objavljala predvsem objave povezane z materinstvom, sčasoma pa je vse več časa posvetila tudi svoji veliki ljubezni – interjerju. Idej za prenove in projekte ji nikoli ne zmanjka, svoj čudovit dom pa je z gledalci delila tudi v oddaji Ambienti.

Botanist by Heart

Jan Robin si je v 60 kvadratnim metrov velikem stanovanju uredil pravo urbano džunglo, saj mu družbo v domovanju dela več kot 70 sobnih rastlin, za katere skrbi z vsem srcem in dušo. Ljubezen do rastlin je podedoval po babici, s katero sta skupaj skrbela za vrt in rože, dandanes pa svoje zavidanja vredne lončnice deli pod vzdevkom botanistbyheart, v prevodu Botanik po srcu. Opazili so ga tudi v tujini, saj je ena izmed njegovih fotografij pristala tudi na naslovnici knjige Boys with Plants: 50 Boys and the Plants They Love.

Apartment.105

Pod profilom Apartment.105 lične kotičke svojega stanovanja delita Živa in Luka, mlada starša treh nadebudnih deklic. Njuna izjemna kreativna žilica se odraža v okusno opremljenem domu, ki ga navdihuje skandinavski slog. V stanovanju prevladujejo nevtralni toni z zanimivimi barvitimi poudarki, ki se odražajo v detajlih. Nadvse estetsko pritlično domovanje s teraso se nahaja v Ljubljani in je polno čudovitih pohištvenih in umetniških kosov, ki dajo slutiti, kdo tu prebiva.

Petrin prostor

Domovanje oblikovalke notranje opreme in prostorov Petre Kralj žanje zavidljive poglede. Prevladujeta izčiščena belina in les, nadvse privlačna je črna kuhinja. Petra sama priznava, da se pri njej vse vrti okrog prostora, saj oblikovanje interjerja ni le njen poklic, temveč jo pogosto zaposluje tudi v prostem času. Tega mamica treh malih junakov, Nala, Dana in Leva nima prav veliko, njena kreativna žilica pa je prišla do izraza tudi pri oblikovanju lastnega doma. S soprogom sta se lotila temeljite prenove hiše iz osemdesetih let, kotičke doma pa Petra rada deli s sledilci na profilu Petrin prostor.