Ambienti – 9. sezona, 8. oddaja

Oddaja je posvečena lesu, ki v naše bivalno okolje oddaja prijetne vonjave, uravnava relativno zračno vlažnost, nam znižuje srčni utrip in nam s svojim unikatnim videzom vedno znova omogoča dragocen stik z naravo. Oddaja je nastala v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in namenili smo jo spodbujanju trajnostne gradnje, gradnje z lesom.

1
Prejšnja oddaja Naslednja oddaja
PREBERITE VEČ:

Prejšnji članekNajlepši slovenski balkoni in terase
Naslednji članekKako do trajnejšega pohištva? Zagotovimo mu zaščitno kožo!
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
1 komentar
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
Kaja Lipnik vehovar
2 let nazaj

Ogledala sem si oddajo, ki je bila posvečena lesu, njegovi uporabi v gradbeništvu, opremi stanovanj in oblikovanju. Vodilna nit oddaje je bila osveščanje gledalcev glede vseh pozitivnih značilnosti lesa in njegovega pozitivnega vpliva na bivalne prostore, v katerih se nahaja. Upam, da bo sporočilo doseglo širok del publike.
Ideja oddaje je bila tudi promocija slovenskega oblikovanja v lesu. Prikazanih je bilo kar nekaj oblikovalskih kosov slovenskih oblikovalcev, a brez imena samega izdelka in tudi brez imena avtorja tega izdelka. Po mojem mnenju skrajno nenavadna praksa predstavljanja slovenskega dizajna. Kako lahko kdorkoli ve, da gre dejansko za slovenski dizajn? Je bilo pa pod fotografijo navedeno ime fotografa izdelka. Bojda zaradi avtorskih pravic.
Zavedati se morate, da objavljene fotografije navedenega fotografa ne bi bilo, če ne bi bilo izdelka ali arhitekture. Tudi glede oblikovanja in arhitekture veljajo avtorske pravice, in najosnovnejša je, da je ob predstavitvi nekega izdelka, interjerja ali arhitekturnega objekta navedeno vsaj ime avtorja oz. avtorjev.
Prosim, da svojo prakso čimprej popravite, če je mogoče tudi za nazaj.
Lep pozdrav, Kaja Lipnik Vehovar