Viseča postelja ima mnogo prednosti pred običajno. Je bolj udobna, oblikovno in vizualno zanimiva, ustvari poseben vtis v prostoru in poskrbi za trdnejše spanje. Zato ne oklevajte: če želite doživeti občutek lebdenja, si jo čim prej omislite. Lahko jo kupite ali naredite kar sami. Vse, kar potrebujete, so les, vrvi in zelo močan stropni nosilec. Seveda pa tudi vzmetnico, odejo in blazino. Sladke sanje so zagotovljene.

Kot v maminem trebuhu

Če imate težave s spanjem, jih bo viseča postelja zanesljivo omilila. Znanstveno je namreč dokazano, da nežno pozibavanje hitreje uspava kot samo tišina. Veliko strokovnjakov ugotavlja, da je ležanje v viseči postelji podobno občutkom v materinem trebuhu, deluje pomirjujoče ter ima pozitivne učinke na limfni sistem in prekrvitev. V človeku aktivira sproščenost, zato bolje spi, ima lepše sanje in hitreje premaguje stres.

Viseča postelja naj bi imela celo boljši vpliv na telo kot vodna, v slednji se namreč telo pozibava v vse smeri, kar pa ni naravni gib, zato sili k opreznosti. Medtem ko je pozibavanje v viseči postelje skoraj nezaznavno, telo ohranja na njej mirni položaj in ni v napetosti.

Ne obteži prostora

Oblike visečih postelj so najrazličnejše, vse pa zagotavljajo »vau« efekt. Čeprav je viseča postelja enako veliko kot stacionarna, se zdi, da prostora toliko ne obteži, okoli nje se je lažje gibati, ker so tla nezasedena, pa ima človek občutek, da je soba večja kot v resnici.

Sicer pa postelja lahko visi na močnih vrveh ali verigah, stropne nosilce (lahko so štirje – po eden na vsakem vogalu – ali en centralni, običajno uporaben pri okroglih posteljah) pa prilagodite njeni teži ter naj jih montira strokovnjak, da se izognete morebitnim nesrečam. Bilo bi namreč prav neprijetno sredi noči s posteljo vred zgrmeti na tla.

Navdih za svojo sanjsko visečo posteljo poiščite v spodnji galeriji:

Fotografije: Pinterest