Sesanje je obvezno opravilo v vsakem domu, zlasti če imate veliko preprog. Večina vas misli, da postopek obvladate – preprosto priklopite sesalnik in prah že izginja v njegovo zbiralno posodo ali vrečko. Vendar, verjeli ali ne, tudi tako osnovnega domačega opravila se je v resnici treba naučiti.

Tako je, morda sesate napačno že vse življenje! Zato smo pripravili nekaj nasvetov, po katerih se ravnajo tudi profesionalni čistilni servisi.

Sesalni urnik

Če s sesanjem čakate toliko časa, da so skupki las in prahu že v vseh kotih doma in je preproga rjava od umazanije, čakate predolgo. V trenutku, ko umazanija in prah postaneta vidna, ne pomaga več le preprosto sesanje, ampak potrebujete že globinsko čiščenje. Temu se izognete tako, da za sesanje naredite urnik. Najbolje je dom posesati vsak dan ali vsaj vsak drugi dan.

Vzemite si čas

Za sesanje si vzemite čas. Najpomembneje je, da na sesalniku najprej nastavite pravilno moč, ki bo pripomogla k temu, da boste s tal posesali kar največ umazanije. Pazite tudi, da ne delate prehitro, saj z vihranjem sem in tja zagotovo ne boste dovolj temeljiti. Med opravilom premikajte sesalnik naprej in nazaj, s tem boste zrahljali bolj pritrjeno umazanijo in jo posesali, ko boste naslednjič zapeljali čeznjo.  

Bolj obremenjena mesta potrebujejo dodatno pozornost

Tla na hodnikih, v predprostorih, shrambah, jedilnicah, dnevnih in otroških sobah so po navadi bolj obremenjena. To pomeni, da se tu nabira večja količina umazanije, ki potrebuje tudi rednejše sesanje. Pod jedilno mizo boste na primer nekateri morali posesati po vsakem obroku, sploh če imate majhne otroke.

Čist sesalnik, čist dom

Za učinkovito sesanje je pomembno še nekaj, in sicer ustrezen delovni pripomoček, ki deluje brezhibno. Sesalnik mora imeti predvsem zadosten pretok zraka, saj je takrat njegova moč najboljša. Če pustite, da sta posoda ali vrečka za prah napolnjeni do roba, bo vaš aparat manj učinkovit. Zato redno menjajte sesalne vrečke ali praznite posodo za prah, pregledujte pa tudi filtre.

Izbira pravega sesalnika

Na trgu je veliko različnih sesalnikov, od robotskih, talnih z vrečkami ali brez njih, pokončnih baterijskih, takšnih, ki omogočajo sesanje z vodno paro, in še bi lahko naštevali. Zato je treba dobro razmisliti, kateri bi najbolje izpolnjeval vaše zahteve.

Zelo vsestranski in zaradi svoje prilagodljivosti vedno bolj priljubljeni so brezžični ročni sesalniki, pri katerih ni spotikanja ob kabel, so lahki za prenašanje, s svojimi nastavki pa dosežejo prah tudi v najbolj oddaljenih kotičkih doma.

Odličen primer takšnega sesalnika z akumulatorskim napajanjem je Miele Triflex HX2. Zaradi njegove pokončne oblike sesate vzravnano in popolnoma brez napora kot pri pometanju, ker je lahek in brez kabla, lažje dosežete tudi težko dostopna mesta pod posteljo, kote in špranje, prav tako sesalnik ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Edino, kar občasno storite, je to, da izpraznite zbirno posodo s prahom.  

Zmagovalec med najboljšimi

Miele Triflex HX2 ima patentiran dizajn 3 v 1, kar pomeni, da ga lahko uporabljate na tri različne načine. Z njim lahko posesate velike prostore, dosežete pajčevine v najoddaljenejših kotih ali pa odstranite palico za dolg doseg ter enoto PowerUnit uporabite samostojno, na primer za sesanje avtomobila in drobtin s kavča.

Ker je Triflex opremljen s filtrom HEPA Lifetime, zadrži tudi najmanjše delce prahu, iz zraka odstrani alergene in tako poskrbi, da boste doma res dihali svež zrak. Zelo vzdržljiva baterija pa omogoča, da sesate kar od 60 do 120 minut. »Z zamenljivim litij-ionskim akumulatorjem VARTA lahko brez dodatnega polnjenja sesate do 60 minut. Če potrebujete več časa, je boljša izbira Triflex HX2 Pro, ki je opremljen z dodatnim akumulatorjem in polnilno enoto, da lahko čas delovanja sesalnika podvojite na do 120 minut,« pravijo pri podjetju Miele, ki svoje sesalnike razvija v Nemčiji z vizijo dolge življenjske dobe.

Vsi modeli sesalnika Triflex HX2 so opremljeni z motorjem Digital Efficiency, ki proizvaja 60 % več sesalne moči v primerjavi s predhodnimi modeli, omogočajo čiščenje finega filtra ComfortClean z obratom pokrova, navdušila pa vas bo tudi krtača z LED-lučko BrilliantLight, s katero sta opremljena modela Cat & Dog in Pro.

S sesalnikom Triflex HX2 boste res dobili prvovrstnega hišnega pomočnika ter hkrati največjega sovražnika prahu in umazanije, ki napadata vaš dom.  

Več >>> www.miele.si

Sponzorirana vsebina