Miniaturna državica ob Azurni obali je znana po glamurju in zato tam ni težko najti imenitno opremljenih domov. Pokukali smo v 295 m2 velik penthouse, ki ga je s svojo kolekcijo pohištva, svetil in dodatkov opremil studio Caffe Latte.

8-sobno stanovanje je preplet modernih oblik s funkcionalno, očarljivo in jasno estetiko v nevtralnih bež in toplih tonih. Razdeljeno je na dve zasebni coni (glavno spalnico in magični otroški kvartir s spalnicama za dvojčka, igralnico, študijskim kotom in kopalnico) ter na družabni del, ki vključuje odprto kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo in pisarno.

Odprt dnevni prostor je skrbno opremljen z enim samim jasnim ciljem: udobjem. Pohištvo je izbrano in postavljeno tako, da v prostoru učinkuje umirjeno, nobeden od kosov ne izpodriva drugega, s čimer je ustvarjeno ravnovesje, ki se nadaljuje tudi v kuhinjo. V njej so z namenom, da ne bi delovali moteče, vsi kuhinjski aparati vgradni, zaokrožajo pa jo marmorne površine, z delovnim pultom na čelu, ki je idealen kraj za začetek večerne zabave.

Del odprtega tlorisa je še pisarna z radodarno odmerjeno kvadraturo in dvema kotičkoma. Eden je namenjen branju, in drugi seveda pisarniškemu delu, zato je tu opaziti velik poudarek na ergonomiji.

Po hodniku, v katerem kraljuje konzolna miza strogih linij, ki jih mehčajo ženstvene obline ogledala, dosežemo umirjeni del stanovanja s spalnicami na čelu. Glavna spalnica je prostor, ki že na daleč kliče k ultimativni sproščenosti; je prostorna, z dobro osvetljenimi stenami in visokim stropom, še vedno pa v bež odtenkih, ki so rdeča nit stanovanja.

Sanje vsake ženske: garderobna soba, ki je hkrati povezana s kopalnico in spalnico.

Živahna igralnica z dvojno pisalno mizo, visečim gugalnim stolom in kavčem, namenjenem posedanju, ko so na obisku prijatelji, se nadaljuje v dvojno otroško sobo v spolno nevtralnih barvah. Da gre za fantovsko in dekliško, prepoznamo le po stropnih svetilih – oblačkih v modrih in roza odtenkih.

K otroškima sobama sodi manjša kopalnica, ki je majhna le po velikosti, še vedno pa opremljena z velikim poudarkom na detajlih. Večnamenska omara sega do stropa in nudi več kot dovolj prostora za vse kopalniške pripomočke, sam prostor pa je glamurozno dekoriran, kar je značilnost tudi glavne in veliko večje kopalnice z grafično belo kadjo in vso v marmorju.

Prostori luksuznega monaškega stanovanja se brezhibno zlivajo eden v drugega, da skorajda ne vemo, kdaj prehajamo med njimi. Za vsak kos pohištva se zdi, da stoji na pravem mestu in zlahka si predstavljamo, da je življene v takšnem domu zelo umirjeno in sproščeno.

Oprema stanovanja in fotografije: Caffe Latte