Hladilnik je ključni aparat vsake kuhinje, saj ohranja svežino živil več dni in tednov. Omogoča pa nam lahko še marsikaj drugega, na primer zamrzovanje hrane, izdelovanje ledu in filtracijo vode, pametne hladilnike lahko upravljamo na daljavo prek mobilnega telefona, nekateri pa omogočajo celo pisanje s kredo na sprednjo stranico, ki ima tako funkcijo table. Ob menjavi starejšega aparata za novega je vsekakor treba razmisliti, kakšen hladilnik bo kar najbolj izpolnil naša pričakovanja.

Najprej se je seveda treba odločiti, ali bomo imeli prostostoječi ali vgradni hladilnik. Razlike v funkcionalnosti med njima ni, se pa vgradni nevidno zlije s kuhinjo in deluje bolj minimalistično, medtem ko je prostostoječi lahko zaradi različnih dizajnov in barv popestritev kuhinje in njen okrasni element.

Prav tako razmislimo, ali potrebujemo poleg hladilnika še zamrzovalnik – v tem primeru je najboljša odločitev kombinirani hladilnik – ter tudi o velikosti oziroma kapaciteti, ki se meri v litrih.

Nato pa pridejo na vrsto karakteristike, ki morda niso vidne navzven, lahko pa veliko pomorejo k udobju uporabe, energetski učinkovitosti in izpolnjevanju vseh naših posebnih kapric. Pri podjetju Miele smo se pozanimali, katere so tiste značilnosti njihovih aparatov, ki najbolj prepričajo kupce in jih je dobro upoštevati tudi na splošno.

Energijski razred

Hladilniki in zamrzovalniki porabijo največ elektrike v gospodinjstvu, zato je vsekakor smiselno, da kupimo energetsko čim bolj varčen aparat. Z razredom A se na primer pohvali hladilnik Miele KFN 4797 AD, prav tako energetsko odlični modeli pa so prostostoječi hladilniki serije K 4000, ki so iz razreda D prešli v energijski razred C.

Najboljši pregled nad živili

Verjetno se je že vsakemu zgodilo, da je v hladilniku iskal določeno živilo, pa ga zaradi slabe svetlobe ni našel. Z osvetlitvijo Miele FlexiLight 2.0 je zdaj pregled nad vsemi območji hladilnika zelo izboljšan. Individualno nastavljiva LED-osvetlitev steklenih polic skrbi, da so svetlobni pogoji ves čas optimalni, svetloba pa nas ne zaslepi. Notranjost aparata je osvetljena z edinstvenim sijajem. Tako imamo popoln pregled nad svojimi živili. Osvetlitev Miele FlexiLight 2.0 se odlikuje s sodobnim dizajnom in je posebej energetsko varčna.

Prilagodljiva nastavitev notranjosti vrat

Tudi tista zadrega, ko želimo v vrata hladilnika postaviti malo večjo steklenico, pa zaradi premalo višine med policami ne gre, je večini dobro znana. V tem primeru je zelo dobrodošlo, da hladilnik omogoča nastavitev notranjosti vrat. »Naj gre za velike steklenice ali majhne pločevinke – police v vratih hladilnika Miele zlahka prestavljate po svojih potrebah in željah. Tako imajo vsa živila ustrezno mesto.«

Prostor za cele pekače

Pecivo je pečeno, treba bi ga bilo shraniti na hladno, a s pekačem vred je zanj nemogoče najti mesto v hladilniku. No, če imamo hladilnik Miele, ta zadrega odpade, saj imajo tisti v velikosti ComfortSize dovolj prostora za udobno shranjevanje živil. Ker so zelo globoki, lahko nad predal zlahka vstavimo pekač. Brez težav lahko shranimo tudi velike pladnje.

Osvežilna meglica

Včasih se živila v hladilniku zasušijo in izgubijo okus. To je pogosto pri raznih sirih, ki potrebujejo bolj vlažno okolje. Zdaj jim je pri podjetju Miele uspelo rešiti tudi to težavo, in sicer s funkcijo PerfectFresh Active, pri kateri se vsakih 90 minut in z vsakim odpiranjem vrat v predal razprši fina vodna meglica. Živila so tako nežno navlažena in raven zračne vlage je vselej optimalna – neodvisno od vloženih živil. Udobno pa je tudi rokovanje: vse, kar moramo storiti, je, da napolnimo majhno posodo za vodo, drugo opravi naš aparat Miele.

Priprava svežega ledu

Prišli so nenapovedani obiski, vi pa bi jim radi postregli z ledeno pijačo, a je ledenih kock v modelčku oziroma zamrzovalni vrečki občutno premalo. Tu spet lahko na pomoč priskoči hladilnik, ki je opremljen z ledomatom. Ice Maker v kombiniranem hladilniku Miele proizvede do 100 svežih ledenih kock na dan in to popolnoma avtomatsko. S fiksnim priključkom na vodovodno napeljavo se ledene kocke izdelujejo brez prestanka, dokler posoda ni napolnjena.

Čiščenje

Nenazadnje je zelo pomembna stvar pri hladilnikih preprosto vzdrževanje. Aparati Miele so v tem pogledu zelo napredni, saj so njihove police v vratih primerne za strojno pomivanje. Izdelane so iz visokokakovostne prosojne plastike in so posebej odporne proti razenju, kemikalijam in visokim temperaturam. Police v vratih lahko po odstranitvi okrasnih letev preprosto in higienično pomivamo v pomivalnem stroju (do temperature 55 °C). Ročno čiščenje polic tako ni več potrebno.


Še več informacij o hladilnikih Miele, ki so testirani na 20 let življenjske dobe ter uporabniku in okolju prijazni, dobite na spletni strani www.miele.si ali osebno v Experience Centrih Ljubljana in Maribor.

Sponzorirana vsebina