Eden od osnovnih elementov vsake kopalnice so keramične ploščice. Zaradi svoje praktičnosti se večinoma uporabljajo za oblaganje zidov in tal, pri njihovi izbiri pa je treba imeti v mislih, da lahko z barvami in vzorcem ustvarite odličen estetski učinek prostora. Ali obratno – nepremišljene kombinacije so lahko prava katastrofa.

Za eksperimentiranje z vzorci skoraj ni boljšega prostora, kot je kopalnica. Veliki in svetli ali temni in majhni vzorčki – vsi lahko osvežijo in poživijo toaletni prostor in mu vtisnejo pečat. Poglejte nekatere najbolj priljubljene vzorce in namige, kako jih lahko vnesete v svojo kopalnico.

Cvetlični motiv se poda skoraj v vsako kopalnico. Lahko je poudarjen ali bolj subtilen, v vsakem primeru pa prinese s seboj sproščenost in eleganco. Če ste zelo ustvarjalni, lahko celo sami, s tehniko freske, narišete nekaj cvetov na steno, sicer pa se raje odločite za ploščice ali vinilne tapete.

Črte so druga odlična možnost za elegantno kopalnico. Lahko so ožje, širše, moderne in sofisticirane. Odvisno od prostora se lahko odločite za vodoravne ali navpične. Prve razširijo prostor, druge ga optično povišajo. Pozabavajte se z barvami, ne pozabite pa niti na klasično črno-belo kombinacijo.

Pika, pika, pikica, kakšna lepa kopalnica! Pike so lahko na steni, tleh ali kot dekoracija na kopalniških tkaninah. Dobro se ujemajo tudi z drugimi vzorci, na primer s cvetličnim in črtastim.

Vzorec ribje kosti je nekakšen bratranec črt – ne gre za ravne črte in niti ne za cikcak, ampak za nekakšnega križanca med njima. Kopalnici bo vdahnil osebnost in moderen videz, naj bo na tleh ali na steni.

Največ ljudi se odloči za nevtralno kopalnico. Razlog je predvsem ta, da vendarle ta prostor urejajo za več let. Lahko pa vanj že od začetka vseeno vnesete malo dinamike, da bo še leta dolgo ohranjal privlačnost, svežino in modernost. Zanimiv vzorec kopalniških talnih ploščic je odlična rešitev, ki deluje razigrano in vedro.

V galeriji preverite še druge imenitne kopalniške vzorce v raznovrstnih barvah in oblikah.

Fotografije: Pinterest