Kovinska podnožja, ki so bila moderna nekaj desetletij nazaj, se hitro vračajo v modo in upravičeno: lebdeče pohištvo na pogled deluje zračnejše in zato prijetnejše od težke, masivne opreme. Kako lahko sami izdelamo klop, kavno mizico, stol ali jedilno mizo s kovinskim podnožjem, smo raziskali v prispevku.

Naredi-sam izdelava pohištva – kljub temu, da navodila izgledajo preprosto – je za marsikoga še vedno prevelik zalogaj: potrebujemo namreč material, orodje, prostor, čas pa tudi denar, da kup letvic pretvorimo v otroško posteljo ali pa kovinsko mrežo v atraktiven lestenec. Da o rezultatih, ki so zaradi pomanjkanja znanja in orodja včasih tudi prave polomije, sploh ne govorimo.

Vseeno pa je sledeči trend vredno preizkusiti: kovinske nožice, ki jih lahko dobite na spletu (npr. na etsy.com), lahko pritrdite na praktično karkoli, potrebovali pa boste zgolj izvijač, vijake in matice. Z nogicami opremite neobdelane kose lesa, lesene letve, pobarvane OSB plošče, zaboje in kredence in ustvarite popolnoma sodobne kose pohištva. Rezultati bodo zagotovo fantastični!

Če so vam atraktivne kovinske nožice vseeno predrage (paket štirih dobite že od 30 € dalje), jih lahko nadomestite z doma izdelanim podnožjem iz bakrenih cevi, ki jih pritrdite na pohištvo z objemkami.

V galeriji smo za inspiracijo zbrali več atraktivnih kosov:

 

Za še več idej pa pobrskajte po našem Pinterest profilu.