Naj bo stara ali nova, lesena ali iz umetne mase, nizka ali visoka. Lestev je uporabna za opravila zunaj hiše, znotraj pa jo imamo lahko kot dekorativni dodatek ali povsem uporaben kos pohištva. Znajde se v vseh vlogah in v vsakem prostoru.

Regal za rastline

Dostikrat se zgodi, da so okenske police prekratke za vse rože, ki jih imamo. Dodatno zeleno površino si ustvarimo z lestvenim regalom. Ta nudi dovolj prostora za večje ali manjše cvetlične lončke in drugo zeleno okrasje.

Namesto garderobne omare

Vam v predsobi zmanjkuje prostora za oblačila? Zakaj plaščev ne obesite kar na lestev? Ta se odlično obnese tudi kot regal za čevlje, odlaganje torbic, pasov, rut in drugih modnih dodatkov.

Za knjige in revije

Knjige in revije največkrat prebirate v spalnici, preden greste spat. Da vam ne bo treba delati zaznamkov, do kam ste prišli z branjem, jih enostavno obesite na posamezne stopničke od lestve.

V kuhinji

Kadar imate kuhinjske omarice povišane do stropa, je lestev (ali vsaj višja pručka) seveda nujna. V običajnih kuhinjah pa nanjo lahko obesite večje lonce, kozice in ponve, kadar zmanjka prostora v predalih.

Kot pisalna miza

Lestveni regal je največkrat v funkciji knjižnih polic. Z minimalno predelavo pa postane tudi imenitna pisalna ali računalniška miza.

V kopalnici

V kopalnici je lestev lahko zelo uporabna. Kot obešalnik za brisače in kopalne plašče ali kot regal za odlaganje negovalnih izdelkov. Če imate leseno lestev, pazite, da ne pride v stik z vodo, sicer pa si lahko omislite lestveni regal tudi v plastični izvedbi ali iz drugih umetnih mas.

Kot lestenec

Ni nujno, da lestev prislonite ob steno. Lahko jo pritrdite tudi na steno ali obesite pod strop in uporabite kot lestenec ali podstropno polico, na katero nato položite večje košare, lonce in posode.

Fotografije: Pinterest