Posedovati čoln, s katerim se lahko poleti odpeljete v idiličen zaliv brez množice turistov ali se zgodaj zjutraj odpraviti na ribolov, je nekaj enkratnega. Še bolje pa je imeti star čoln, ki pušča, je polomljen in je že zdavnaj odložil svoje. Lahko ga namreč spremenite v imenitno dekoracijo!

Ljubitelji morskega in navtičnega stila, pozor! Dom lahko sicer okrasite s školjčnimi lupinami ali ribiškimi mrežami in tako ustvarite čudovito mediteransko vzdušje. Če ste bolj drzni in ambiciozni, pa v interjer pripeljite kar čoln. S preureditvijo starega čolna v nov kos pohištva ali okrasni element, bo vaš dom izžareval slog večnega poletja.

Kot regal

Preuredite kajak v regal, kamor lahko postavite knjige ali dragocene spominke. Kajak enostavno prerežete na pol, mu naredite podstavek in že imate novo omaro.

Vrt

Povečajte svoj zunanji prostor z gredico v starem čolnu. Uporabite ga kot korito in vanj nasadite rože ali zelenjavo. Če nimate prostora, ga postavite navpično in uporabljajte kot vertikalni vrt.

Gugalnica

Z gugalnico v interjerju že tako ali tako ustvarite »waw« učinek, če je ta gugalnica čoln, pa se je obiskovalci kar ne bodo mogli nagledati in jo prehvaliti. Tudi otroci bodo navdušeni nad tako recikliranim čolnom.

Miza

Miza v obliki čolna je nepogrešljiv dodatek za vikend na morju ali ob jezeru. Zanjo vam ni treba zapraviti ogromno denarja, saj jo lahko naredite iz čolna, ki ni več v uporabi.

Zofa

Nekoč čoln, danes šik kavč. Številne mehke blazine kar same vabijo, da med njimi preživite leno popoldne, zadremate ali berete knjigo.

Postelja

Najbolje se spi na morju. Valovi, zvok vode in nežno zibanje poskrbijo, da se v sanje potopite kot dojenček. Morda bo na postelji v obliki čolna učinek isti. Velja poskusiti!

Luč

Ali pa čoln spremenite v luč. Takšen lestenec bo zanesljivo magnet za oči v vsaki dnevni sobi!

Foto: Pinterest