Raziskava iz leta 2011 kaže, da ima povprečna ženska 19 parov čevljev. Če temu prištejete še otroško in partnerjevo obutev, nanese to kar lepo količino čevljev, ki jih je treba nekam pospraviti. V večjih stanovanjih in hišah si seveda lahko privoščite večje omare, a kam z vso obutvijo, ko prostora ni na voljo? S pametno organizacijo in shranjevalnimi rešitvami se da vse rešiti!

Stanovanje se hitro lahko spremeni v eno veliko odlagališče čevljev. Stopite skozi vrata in v hodniku vas čakajo športni copati za tek, napotite se v kuhinjo in ni vrag, da na poti ne srečate svojih copat, v spalnici pa mimogrede naletite na tiste salonarje, ki ste jih včeraj obuli za na sestanek. Če niste eden tistih srečnežev z veliko garderobno sobo in regali za čevlje na hodniku, je vse čevlje težko spraviti s poti. Zato smo poiskali nekaj najboljših idej za shranjevanje čevljev. Tako jih boste pospravili enkrat za vselej – oziroma vsaj do vašega novega para.

Poskusite z mrežo

Mrežo za čevlje je neka gospa izumila povsem slučajno. Ko je za enega od svojih projektov kupila jekleno mrežo, jo je ob prihodu domov prislonila ob steno. V naslednjih dneh je opazila, da jo uporablja za odlaganje čevljev s petami. In mreža je ostala na hodniku. Geometrični minimalistični dizajn mreže je šik, pa tudi cena takšnega kosa »pohištva« je sprejemljiva – na Amazonu manj kot 20 evrov.

Za vrati
Za vrati je običajno mrtev, neizkoriščen kot, ki ga zlahka spremenite v odlagališče za obutev. Dobijo se posebni jekleni nastavki, ki nudijo prostor kar do 36 parom čevljev.
Kaj pa lestev?

Podobno kot mrežo lahko ob steno prislonite manjšo ali večjo lestev in že dobite imenitne police za čevlje.

Razni nastavki na steni

Če se vam police zdijo preveč glomazne, lahko z montažo ožjih nastavkov na steno (cevi, lesene palice, jeklene ploščice z zatiči, plastični vložki) ravno tako rešite problem s čevlji.

Pod stopnicami ali posteljo

Omare in niše pod stopnicami so kot naročena za čevlje. Ali pa kupite podstavke na koleščkih in jih potisnite s čevlji vred pod posteljo.

Še več idej poiščite v galeriji:

Fotografije: Pinterest