Les je v sodobni arhitekturi izredno cenjen, saj ustvari občutek topline in pristnosti, je trajnosten in hkrati zdravju prijazen material. Tokrat vam ga predstavljamo v obliki lesenih vhodnih vrat Pirnar, ki veljajo za presežek v dizajnu in inovativnih tehnologijah.

Lesena vhodna vrata uporabniku nudijo številne prednosti. So trpežna in močna, odličen naravni izolator (les se pohvali z zelo dobro zvočno in toplotno izolacijo) ter ekološka in okolju prijazna, saj ob izdelavi in uporabi puščajo minimalen vpliv na okolje. Prav tako pa je les možno še dodatno oplemenititi, s čimer so njegove že tako izjemne lastnosti še izboljšane; postane lahko celo močnejši od jekla, zlahka ohranja svojo konstrukcijo med požarom ter mu niti najrazličnejši vremenski pojavi ne morejo do živega.   

Raznoliki modeli Pirnarjevih lesenih vhodnih vrat se prilagajajo arhitekturnemu slogu vsakega doma. Na sliki: Model Premium iz smrekovega lesa s pravokotnim potezalom.

Iz treh vrst lesa

Lesena vhodna vrata Pirnar so izdelana po meri iz enega od treh različnih vrst masivnega lesa. Prvi je smrekov les, ki je precej svetel s poudarjenimi mejami med branikami, vrata smreke se denimo izvrstno kombinirajo z aluminijastimi elementi, ki poudarijo estetsko dovršenost izdelka. Drugi je macesnov les z gosto strukturo in poudarjeno rdečkasto barvno nianso, ki jo lahko spreminjajo z nanašanjem lazurnih in oljnatih barv. Na voljo pa so tudi vhodna vrata iz masivnega, vzdržljivega in trdnega hrasta. Ta nudi širok razpon barvnih nians, vse od temno rjave, svetlo rjave ter do sivobele naravne barve, z nanašanjem lazur in s premazovanjem z olji pa lahko ustvarijo prestižen in eksotičen videz vhoda.

Lesena vhodna vrata Pirnar so nadgrajena z najsodobnejšimi inovacijami in moderno tehnologijo.

Najbolj osebni vhod na svetu

Prav različne vrste lesa s svojimi naravnimi barvnimi odtenki omogočajo izdelavo vrat sodobnega ali klasičnega dizajna, kar pomeni, da se lesena vhodna vrata Pirnar zlahka zlijejo s kakršnim koli arhitekturnim slogom hiše. Usklajenost vhoda in objekta pa lahko dodatno dosežete s personalizacijo vrat. Tako se na primer lahko odločite za obogatitev vrat z aluminijem, železom ali jeklom, zasteklitvijo s prosojnimi ali satiniranimi stekli, ročno obdelanimi vitraži ali kristali, ljubitelji modernih tehnologij in najsodobnejših inovacij pa boste navdušeni nad možnostjo odpiranja vrat s čitalcem prstnih odtisov ter nad v vratno krilo potopljenim ročajem OneTouch.

Pirnar OneTouch so celo prva vhodna vrata na svetu s samodejnim izvlečnim in uvlečnim potezalom. Ko skriti čitalnik prstnih odtisov prepozna lastnika, se elegantno in samodejno izvleče potezalo, ki razsvetli svojo okolico, vrata pa se odklenejo. Nekaj sekund po zapiranju se vrata samodejno spremenijo nazaj v prečiščeno ploskev brez potezala, kar ne-lastnikom onemogoča kakršno koli manipulacijo z vhodom. OneTouch vratom zato lahko upravičeno rečete kar “najbolj osebni vhod na svetu”.

***

Za lažjo odločitev, katera lesena vhodna vrata izbrati za svoj dom, si oglejte kataloge Pirnar vhodov iz različnih kolekcij, kot je linija Premium, Classico, Multilevel in druge. Tako boste dobili boljši vpogled v naravne barve lesa, teksture, sloge, dodatke, zasteklitve in druge elemente, ki jih lahko po naročilu pri Pirnarju vgradijo v vaša nova lesena vhodna vrata. Ali pa obiščite njihov salon v Ljubljani na Bravničarjevi ulici 20, kjer si lahko ogledate od 50 do 60 najbolj prodajanih modelov Pirnar vhodov in jih tudi preizkusite.