Drobni posegi za velike učinke

Živa Čare si je svoje novo dvosobno stanovanje lahko ogledala šele, ko ga je kupila. Kuhinja, jedilnica in dnevni prostor so bili povezani, ampak kuhinja je bila premajhna in predviden prostor za jedilno mizo povsem neprimeren, osrednjega dela stanovanja pa ni znala opremiti, da bi tvoril zaključeno zgodbo.

Pri opremi sta ji pomagali arhitektki Špela Modic in Neža Mekota iz arhitekturnega biroja Prostorama. Stanovanje sta brez večjih gradbenih posegov predelali in opremili.

Predsobo sta osvetlili tako, da sta predelno steno zamenjali s stekleno steno z drsnimi vrati, prostor pa sta bolje izkoristili z veliko garderobno omaro, narejeno po meri, v katero sta skrili tudi dimnik.

V bivalnem prostoru sta povečali kuhinjo in mizo prestavili ob najdaljšo steno, na kateri je tudi televizija. Ob nasprotni steni stoji sedežna garnitura in tabureja, ki sta lahko tudi mizici, prostor pa sta ustrezno razsvetlili in ga oblekli v umirjene barve.

V njih diha tudi spalnica, v kateri so s predelnimi stenami naredili mini garderobno sobo, zastrto z zavesami. Kopalnice nista predelovali, da ne bi dvigovali stroškov, sta jo pa opremili z novim pohištvo, denimo omaro, v katero sta skrili pralni stoj.