Od osebnih pisarniških kapsul do kokon stolov: Pohištvo, ki skrbi za zasebnost

V modernem svetu odprtih prostorov smo dostikrat primorani iskati zasebnost, da bi se počutili varneje in prijetneje, da bi se lažje zatopili v svoje misli ali samo na kratko sprostili. Vendar sodobni tlorisi tega dostikrat ne omogočajo, zlasti pa je pomanjkanje intime prisotno v delovnem okolju in pisarnah z veliko zaposlenimi. Zato smo poiskali imenitne kose pohištva, ki na tak ali drugačen način skrbijo za našo zasebnost.

pohištvo zasebnost

Hitro rastoča podjetja dandanes prisegajo na odprte koncepte delovnih prostorov, kar pa ogroža potrebo zaposlenih po zasebnosti. Zato so oblikovalci iznašli že nič koliko rešitev, da kljub ohranjanju odprtosti s posebnim pohištvom uresničimo tudi potrebo po odmiku od vrveža okoli nas.

Tako so nastale zofe in stoli z visokimi stranicami, mini delovni kotički z zvočno izolacijo, vreče, v katere se lahko zatečemo, ko potrebujemo čas za razmislek v tišini, ali mize z zastori, ki se dvigujejo in spuščajo po potrebi …

Pohištvo, ki skrbi za našo zasebnost, omogoča avdio in vizualno izolacijo, kot kapsula objame uporabnika in ga ponese v kokon miru, preprečuje motenje, prisluškovanje telefonskim pogovorom in kukanje čez rame – vse to pa nujno potrebujemo za boljše počutje v ambientu in uspešno opravljanje dela.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekUporabno pohištvo iz starih gajb: Leseni zabojčki z novim poslanstvom
Naslednji članekNačrtovanje detajlov iz naslonjača: Izbira vtičnic in stikal je lahko čisto enostavna
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje