Vila na Bledu: izbrani materiali in razkošen razgled

Kratek vselitveni rok je naročnika prisilil, da se je odpovedal želji po novogradnji. Namesto tega si je zase in svojo družino zadal poiskati hišo z atraktivnim razgledom in velikimi panoramskimi okni. In kaj bi bolje ustrezalo opisu kot sodobna vila, kjer se iz prav vsakega prostora ponuja razgled na Blejski otok?

0

Vsak ima svoje želje in predstave o tem, kaj je in udobje in ugodje bivanja. Kjub temu, da je bila vila, zgrajena leta 2007 po načrtih arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar, v odličnem stanju, se je investitor odločil za temeljito prenovo interierja, posodobitev fasade in ureditev okolice. Skupaj z arhitekti Studia AB so zasnovali bivalno okolje po meri družine.

Hiša stoji na strmem pobočju nad jezerom, kar je omogočilo dinamično in odprto zasnovo objekta. Na delno vkopani kleti je naslonjeno pritličje, ki se zaradi padca terena od njega odlepi in ‘zalebdi’ proti jezeru. Ko se približamo vili z zadnje strani, že z dvorišča ujamemo uokvirjene poglede na Bled skozi prosojno pritličje. Velika vhodna vrata nas vodijo v kar 106 m2 velik odprt bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico, kjer je razen manjših poudarkov – velike kamnite jedilne mize, velikoformatnih keramičnih oblog ter v tapete in kamen oblečenega kamina – nedvomni protagonist čudoviti razgled.

Izčiščeni dnevno-bivalni prostori pa so pravo nasprotje bogatejše opremljenim prostorom v nadstropju ter kleti. Klet, v kateri sta se prej nahajali večja telovadnica in garaža, je bila preurejena v dve ločeni enoti: apartma za starejšega sina z neposrednim izhodom na zelenico, ter serijo večnamenskih prostorov za preživljanje prostega časa, kjer lahko odigramo partijo malega nogometa ali biljarda, skočimo v savno ali jacuzzi ali pa se stuširamo v kopalnici z razgledom na blejsko jezero. Bogate tapete, kamnita obloga v kopalnici in skrbno izbrana dekoracija odražajo karakter in osebni slog lastnikov.

V nadstopju so organizirane tri spalnice: soba za goste je opremljena minimalistično, a z razkošnim posteljnim vzgavjem, ki se nadaljuje tudi po stropu; soba za triletnika je zasnovana fleksibilno, tako, da se bo lahko kasneje preprosto preobrazila v mladinsko sobo; glavno spalnico investitorjev pa krasijo bogati poudarki v lesu, usnju in tapetah.

V vili družina pogosto gosti prijatelje, ki se z veseljem odzovejo povabilu na sproščujoč oddih v čudovitem ambientu in spektakularnem razgledu.

Arhitektura: Studio AB

Fotografije: Matjaž Zupan

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA