WC školjke brez roba so inovacija v sanitarni keramiki, njihova glavna prednost pa je enostavnejše čiščenje in manj bakterij, ki se običajno zadržujejo pod robom. Z njihovo pomočjo smo v kopalnici tudi varčnejši, saj za splakovanje porabijo manj vode – zadostuje že 4 do 5 litrov, medtem ko je pri običajni straniščni školjki potrebnih 6 do 7 litrov vode.

Geberitove školjke brez roba (pravimo jim rimless ali rimfree), odlikuje moderen, atraktiven dizajn, prav tako so bolj higienične in veliko enostavnejše za vzdrževanje. Četudi nimajo roba, voda ob pritisku na aktivirno tipko ne prši naokoli, pač pa se njen tok optimalno razporedi tako pri veliki, kot tudi mali splakovalni količini in ker je usklajen z delovanjem splakovalnih kotličkov, voda med izpiranjem ne prši preko roba keramike.

Pomembne so prave nastavitve

Optimalno splakovanje takšne školjke torej uskladimo kar s splakovalnikom in njegovo zmogljivosti, ki se izračuna glede na hidrostatično višinsko razliko med zgornjim nivojem vode in dovodom v stranišče. Z drugimi besedami: višja kot je gladina vode v splakovalniku, močnejši je njen splakovalni učinek. Ob pravilni nastavitvi se tok vode razdeli, po levi in desni steče čez celotno keramiko ter navzdol proti odtoku.

Geberit iCon Rimfree lahko očistite z enim potegom krpe.

Enostavna menjava

Bi imeli školjko brez roba, vendar vas odvrača misel na potrebno istočasno prenovo kopalnice? Brez skrbi! Posodobitev kopalnice s straniščem brez roba se lahko izvede hitro in za smiselno ceno, ne da bi bila pri tem potrebna večja prenova. Priključki, od položaja vijakov pa do izpiralne in izstopne cevi, so standardizirani in tako enaki pri vseh WC školjkah. Vse, kar je potrebno, je zamenjati staro WC školjko z robom z novo brez roba. Takšno zamenjavo se lahko izvede hitro, na enostaven način, kar je prednost za inštalaterja, korist za uporabnika pa je neprimerno lažje zagotavljanje čistoče.

Brez skritih mest

WC školjke brez roba so namreč veliko bolj higienične, saj se lahko zaradi njihove notranje oblike enostavno očistijo zgolj s potegom krpe. Skritih, težko dosegljivih mest praktično ni. Že samo to je velika prednost, saj je manj možnosti za nalaganje umazanije, bakterij in vodnega kamna. Investicija v WC školjko brez roba pa se nenazadnje obrestuje tudi iz okolijskega vidika. Zaradi premišljene oblike stranišča se namreč porabi manj vode pri splakovanju in manj čistilnih sredstev pri čiščenju.

Več: www.geberit.si

Sponzorirana vsebina