Uredite mansardo v unikaten dom

Okolje med poševninami strehe je že samo po sebi nekaj posebnega, opremljeno z domišljijo pa ponuja unikaten dom. Zbrali smo nekaj podstrešnih navdihov in koristnih nasvetov, s pomočjo katerih boste v svoji mansardi lahko zaživeli kot v pravljici.

0
Mansarda je lahko izjemen bivalni prostor.

Podstrešni tramovi

Med najbolj priljubljenimi gradbenimi elementi, ki naredijo mansardo posebno in privlačno, so podstrešni tramovi. V njih je nekaj zelo prvobitnega, s čimer se zlahka vsi povežemo. Grče na starem lesu in vidna masivna lesena konstrukcija dajejo bivanju pod streho romantičen pridih. Kot bi bili nekje na mirnem podeželju, tesno povezani z naravo!

Elegantne rešitve za garderobni prostor v mansardi.

Prostorske omejitve obrnite sebi v prid

Preden pričnete s poseganjem v prostor, pomislite na omejitve, ki jih prinašajo poševnine. Odkrijte te posebnosti in jih uporabite v svojo korist, naj narekujejo zasnovo tlorisa. Pohištvo, izdelano po meri, bo omogočilo najboljši izkoristek prostorskih danosti. Z njim lahko pridete do površin za shrambo, ne da bi izgubili prostornost in zračnost, ki odlikuje najlepša mansardna stanovanja. Čim bolj izkoristite naravno svetlobo, za stene pa uporabite svetle, bele ali bež tone. Lepo osvetljene sobe bodo zagotavljale prijetno bivalno klimo, za povrh pa bodo tudi videti večje. Močnejše barve lahko potem mirno uporabite kot poudarke za posamezne kose opreme ali dodatkov.

Postavitev opreme v kopalnici

Še posebno pri opremljanju kopalnice natančno razmislite o postavitvi opreme. Splača se, saj lahko pridete do rešitev, ki vam bodo še dolga leta podarjale edinstveno vzdušje. Mansardna kopalnica ponuja možnosti, kot jih ne ponuja nobena druga.

Praktičnost mansardne kuhinje

V mansardi računajte na to, da boste v veliki meri izgubili prostor, ki ga v klasični kuhinji ponujajo zgornji, na steno obešeni elementi. Pri poševnini pač to ne gre na način kot pri ravnih stenah. Rešitev ponuja malce širša površina kuhinjskega pulta, ki ponuja več prostora za shranjevanje. Tudi v tem prostoru omogoča najboljše izkoristke po meri izdelano pohištvo.

Tople pastelne barve v otroški sobi

Z dobro postavljenimi okni boste pridobili obilje dnevne svetlobe in svež zrak, okolje, kot si ga za svoje otroke želi vsak skrben starš. Upoštevajte dejstvo, da so najmlajše generacije precej več časa v zaprtih prostorih, kot smo bili mi. Tudi zato je lahko premišljeno urejena mansarda idealen bivalni prostor za mlado družino.
Primerno vzpodbudo za razvoj otrokove domišljije, kreativnosti in ustvarjalnosti bodo dale otroški sobi tople pastelne barve. Podarile ji bodo temperament, jo posvetlile in naredile živahno. Če pa želite temnejše tone, jih uporabite kot dodatke in jih kombinirajte z belo.

Majhni otroci potrebujejo v sobi veliko prostora za igro.

Brezplačno svetovanje

Da bi po končani prenovi mansarde res lahko zaživeli kot v pravljici, ki ste si jo predstavljali pred prenovo, izkoristite orodja sodobne tehnologije. Svoj prostor lahko z brezplačno aplikacijo doživite v pogledu 360° v virtualni realnosti in tako še bolje načrtujete prenovo. In če ne želite prepustiti svojih ciljev za pravljično mansardno domovanje naključju, lahko na tej strani naročite brezplačno svetovanje za pravilno osvetlitev, razporeditev strešnih oken in senčil na vašem domu.

Iščite navdihe, zbirajte ideje, poslušajte nasvete sorodnikov in prijateljev. A če niste vešči notranjega opremljanja, se o urejanju mansarde posvetujte s strokovnjakom. Naj bo strokovnjak za notranjo opremljanje ali arhitekt, zagotovo bo vedel več od vas, tako kot tudi vi svoje strokovno področje zagotovo poznate bolje od njega. Le tako bo vaša mansarda izkoristila poln potencial in dobila tisti značaj, ki si ga v svojem bivalnem okolju želite.

Prejšnji članekKako pravilno čistiti in vzdrževati parket?
Naslednji članekCraftKaroo: drzni makrameji, ki pokajo od ustvarjalnosti
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje