Nekaj čudovitega je na temno modrih kuhinjah z marmornim pultom in medeninastimi ročaji.

Številni odtenki modre – od baby blue pa do temne kot noč – pristajajo prav vsakemu prostoru, slogu in času. Tako lahko v baby modri npr. kupimo čudovit naslanjač; ali pa se zvečer potopimo v temno modro spalnico, kjer se sanjajo najslajše sanje. Ampak enemu prostoru pa modra zares pristaja: kuhinji. V kombinaciji s pravim oblikovanjem in kvalitetnimi materiali je lahko temno modra kuhinja naravnost sanjska.

Modra se poda k prav vsemu

Modra se, prvič, poda k vsakemu slogu. Temno modra za klasično eleganco, svetlejša za retro slog; skandinavska sivo-modra ali pa meditarenska živahno modra različica … Za vsak okus obstaja modra barva. 

Drugič, modra se poda k vsem materialom: lesu, kovini, kamnu, keramiki … Ni barve, odtenka ali teksture, ki ob sebi ne bi prenesel modre barve.

Zato le pogumno – modra je barva, ki se bo dobro starala, saj bo odlično spremljala vaš osebni slogovni razvoj in menjavo trendov.

Kam jo aplicirati?

Najlažje boste modro aplicirali na stene vaše obstoječe kuhinje. Če je le-ta bele barve, bo čudovito izstopila iz modrega ozadja in sijajne omarice bodo prav zares zasijale.

Z modro lahko tudi poudarite določene oblikovne elemente vaše obstoječe kuhinje: kuhinjski pult, viseče omarice, kuhinjski otok ali ozadje za pultom. 

Če pa se odločate za novo kuhinjo ali pa je stara potrebna temeljite prenove, pa se lahko odločite za modre ličnice kuhinjskega niza. Ta odličitev je najdrznejša, saj je najbolj trajna, a je hkrati tudi najbolj zadovoljujoča, saj bo modra kuhinja za vedno izstopala kot prostorski poudarek.

Med trendi in večnim

Res je, da je modra v zadnjem času zelo trendi; le vprašanje časa je, kdaj bo – podobno kot milenijsko roza – njena priljubljenost začela upadati. Po drugi strani pa je modra tudi brezčasna: sploh, če se odločitev za to barvo ni naključna, če se lepo povezuje z ostalo opremo in če je pravilno kombinirana z drugimi materiali in teksturami.

Tako lahko ustvarite trendi kuhinjo s temno modrimi omaricami, marmornim pultom, belimi ploščicami in medeninastimi ročaji; ali pa se raje odločite, da boste modro kombinirali z lesom in obilico bele in tako ustvarili brezčasen ambient, ki se bo staral skupaj z vami.

Inspiracijo poiščite v spodnji galeriji:

Fotografije: Pinterest