Posejdonov stan u centru Izole

Stan za odmor, za mnoge je sklonište, u kome se opuštaju i skupljaju novu snagu. Kod stana u Izoli, sve je na svom mestu, urađeno sa velikim osećajem za sklad, zbog čega je to u potpunosti prostor za odmor.

0

Stan u Izoli u kojem su pre renoviranja živeli lokalni stanovnici, imao je pre radova potpuno drugačiji izgled i osnovu. Arhitektica Andreja Medvedič ga je rušenjem zidova i proširenjem u podkrovlje izmenila u neočekivano lep, prostoran i moderno opremljen dom za odmor.

Stan pre obnove

Arhitektica govori: “ Ovo je bio gornji sprat u staroj kući u Izoli. Pošto je ovo bio poslednji sprat, činilo mi se potpuno bezrazložno zadržati tavanice, koje su celi ambijent činile vrlo stešnjenim, a istovremeno, kada smo ih otvorili, ukazala nam se vrlo lepa krovna konstrukcija.  I odjednom je ovaj stan, koji je istina malen, dobio voluminoznost, a do izražaja su došle ove prekrasne grede, koje smo naravno ispolirali, premazali, zaštitili.

Stan tokom obnove

Konstrukcija tavanice i krova sada je glavni naglasak ovog, u potkrovlje proširenog prostora. Da bi prikazali grede još izrazitije, sva ostala oprema je neutralna; akcente nalazimo tek u spavaćim sobama, gde pistacija zelena preuzeta sa fasade objekta, ostvaruje smireni i usredsređeni ambijent.

Arhitektica Andreja Medvedič veruje da svaki stan ima svoj genetski zapis, koji moramo otkriti kada u njega uđemo. “ Odmah pošto sam ušla u prostor, videla sam da nam je potreban akcent na krajnjem zidu. I nema lepšeg motiva od boga mora Posejdona…”

Pogled 360o

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA