Po predvidevanjih ekonomskih strokovnjakov bo 50 odstotkov aktivnih ljudi do leta 2020 delalo od doma. To ne bo samo začasni trend, ampak bo za marsikoga postal način življenja. Seveda pa morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, da takšna zaposlitev, ki naj bi bila bolj produktivna, osrečujoča in kreativna, dobro funkcionira: kakovostna pisalna miza in urejena domača pisarna sta na vrhu nujnih predpogojev za uspešno delo, zato vam predstavljamo nekaj navdihujočih pisarniških miz različnih velikosti in stilov. Vaš delovni kotiček bi vsaka od njih naredila resnično šik.

Leto 2020 se zdi oddaljena prihodnost, vendar je dejansko le dve leti stran. To pomeni, da je skrajni čas za razmislek o domači pisarni, sploh če je še nimate. Predvsem pa o tem, kateri stil vam je všeč ter kakšne linije vas bi najbolj motivirale in navdihovale za delo. Možnosti je več:

Skandinavski slog

Skandinavska estetika poudarja preprostost, čistost in živahnost. Ta slog je cenjen zaradi minimalističnega pristopa ter svetle, lahkotne, zračne atmosfere. Barvna shema pisarne naj bo nevtralna: bela, naravni les, črni poudarki. Tekstilni dodatki pa nežni, bledo roza, modri ali mint.

Industrijski pridih

Pisarna, opremljena v industrijskem slogu, bo eklektična kombinacija vintage, retro kosov, ki imajo rustikalni šarm. Recikliran les, kovine vseh vrst, vidni žeblji, vijaki, lahko tudi zarjaveli, so duša industrijske pisalne mize.

Ponovno moderno

Linije pisalnih miz, ki so bile na vrhuncu sredi 20. stoletja, se znova vračajo. Vendar pa so mize izpopolnjene, ponujajo kopico dodatnih shranjevalnih površin (na primer pod zgornjo premično delovno ploščo) in modernih tehnoloških rešitev.

Luksuzna eleganca

Medtem ko trendi narekujejo preprosto, čisto estetiko, ponuja tovrstni slog malce več luksuza v obliki materialov, zaključkov, detajlov. V takšni pisarni je več poudarka na usnjenih ali žametnih stolih, težkih zavesah, glamuroznem steklu, mizna ploskev je celo lahko ogledalo. Vse se blešči, a je hkrati elegantno.

Sodobno

Če ste radi v koraku s časom, si boste pisarno uredili na sodoben način. To pomeni ravne linije, preprosta geometrija in nevtralna barvna paleta. Ta slog je zelo funkcionalen, dobro izkorišča prostor, zaradi manj dekorativnih elementov pa ustvarja občutek prostornosti, odprtosti, lahkosti.

Aktivna miza

Pravite, da svoje domače pisarne sploh nočete, saj si ne želite toliko sedeti? Ste raje nenehno v gibanju in je vaše stanovanje polno telovadnih pripomočkov. Za takšen aktivne posameznike je idealna rešitev gibljiva pisarna nad tekaško stezo. Tako lahko delate in se gibljete hkrati!

Fotografije: Pinterest