Počitniška hiša na robu gozda Martuljek

Lastniki parcele ob Gozdu Martuljek so želeli počitniško hišo, v kateri bi ob vseh letnih časih čutili utrip okoliške narave. Za uresničitev želja so poiskali nasvet v arhitekturnem biroju BCR.

0
5003

Okoliška pokrajina z dvema različnima ambientoma – slapom s potokom na južni strani ter Špikom s svojimi vrhovi na severni – močno zaznamuje izgled nastale stavbe in življenje znotraj nje.

Hiša hkrati nudi izjemno zasebnost. Obrača se od stran od sosedov, zaradi vkopanih prostorov – garaže, kurilnice, prostora za športno opremo-, pa je hiša postavljena na višji plato, kar nudi maksimalno intimo. Relativno velik objekt je skrit v pokrajino in se proti njej tudi maksimalno odpira.

V pritličju najdemo bivalne in spalne prostore, v mansardi pa wellness. Tloris pa kljub obilici vsebin v pritlični etaži ostaja maksimalno povezan. Investitor za svojo družino pravi, da so za potrebe svojega športnega, dinamičnega življenja, potrebovali tudi prav tako – dinamično – hišo. Posebnost objekta je polžasto zasnovano stopnišče, ki deluje kot skulptura v minimalističnem interierju.

Arhitektura: Božo Ć. Rozman, BCR

Fotografije: Miran Kambič

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *